• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому фахівці не рекомендують їсти в поспіху

    Опубликовано: 2022-05-19 08:48:03

    До яких проблем призводить швидке приймання їжі.

    Поспіх при прийманні їжі — це не просто тимчасовий дискомфорт, це повільний шлях до подальших проблем зі здоров’ям, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    А чим саме це небезпечно — про це варто поговорити сьогодні!

    Нетравлення

    Кожен, хто хоч раз швидко їв, знають це відчуття тяжкості в животі. Воно настільки розпирає і дискомфортне, що про минуле приймання їжі не залишається жодного приємного спогаду, інформує Ukr.Media.

    Звичайно, тяжкість в шлунку швидко проходить, але регулярні швидкі приймання їжі, що провокують таке відчуття, можуть стати причиною утворення каменів в жовчному міхурі або навіть виразки.

    Навіщо ж піддавати себе такій небезпеці, якщо можна розтягнути свою трапезу на більш тривалий час?! А що якщо спробувати насолоджуватися кожним з’їденим шматочком?!

    Крім усього іншого потрібно ще ретельно пережовувати всю їжу, щоб зайвий раз не змушувати шлунок працювати в підвищеному режимі.

    Ожиріння

    Вчені з усього світу прийшли до думки, що саме швидке приймання їжі є причиною виникнення ожиріння. Вся річ у тім, що для подачі сигналу мозку шлунку потрібно як мінімум двадцять хвилин. З’їдаючи свою їжу швидше, шлунок попросту не встигає проінформувати мозок, внаслідок чого людина з’їдає значно більше калорій, ніж її необхідно. Таке собі запізніле почуття насичення, яке за своєю суттю несе в собі тільки шкоду.

    Метаболізм

    Їжа, що вживається наспіх, завжди дуже важко засвоюється і, отже, погано перетравлюється. Звідси у людини можуть з’явитися проблеми з метаболізмом і як наслідок з’являються такі неприємні явища діарея, запор, постійне здуття живота.

    Інші проблеми зі здоров’ям

    Також вчені виявили, що швидке поглинання їжі впливає не лише на шлунково-кишковий тракт, але і на весь організм в цілому. Поспішаючи, людина може заробити собі підвищений цукор і холестерин, отримати сильне навантаження на серцеві м’язи, що тут же позначиться на загальному стані.

    Як довго потрібно їсти

    Звичайно, ніхто не назве точний час, скільки потрібно приймати їжу. Але як вже говорилося вище, вчені з’ясували, що для подачі сигналу від шлунку мозку займає двадцять хвилин. Отже, їсти потрібно не менше, ніж цей відрізок часу, це захистить людину від переїдання.

    Якщо ж через цей час все ж зберігається відчуття голоду, то можна сміливо звертатися за добавкою, адже це відчуття дійсно має місце бути.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.