• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому шкідливо користуватися ноутбуком лежачи, пояснили лікарі

    Опубликовано: 2022-05-17 14:48:39

    Також потрібно робити перерви в роботі за комп’ютером кожні 20-30 хвилин, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Якщо людина користується ноутбуком лежачи, судини її головного мозку відчувають надмірне навантаження, пояснили лікарі, інформує Ukr.Media.

    Користуватися ноутбуком в положенні лежачи далеко не безпечно як дорослим, так і підліткам, попереджають медики. За словами експертів, такий стан тіла в даній ситуації нефізіологічний.

    Ні працювати за ноутбуком, ні читати книгу лежачи не рекомендується — це завдає шкоди здоров’ю. Під час такої роботи йде тривале, досить велике навантаження на хребет, на м’язи шиї, спини, а також на судини головного мозку.

    Спеціалісти також повідомили про зниження продуктивності когнітивної діяльності в тих випадках, коли ноутбуком користуються лежачи.

    Неправильне використання ноутбука небезпечне розвитком відомого лікарям «комп’ютерного» синдрому, пов’язаного зі станом сухого ока. Дане відхилення розвивається в результаті тривалого перебування без перерви за екраном гаджета. Моргання при цьому стає більш рідкісним, очі починають страждати від нестачі зволоження слізною рідиною.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.