• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Резніков: Україна після 9 травня ввійшла у довготривалу фазу війни

    Опубликовано: 2022-05-13 15:30:17

    До 9 травня росія отримала стратегічну поразку, тому тепер Україна входить у нову – довготривалу – фазу війни. Про це написав у своєму Facebook міністр оборони України Олексій Резніков, пише УНН.

    Цитата

    "Багато наших співгромадян свідомо чи підсвідомо сприймали 9 травня як певний рубікон. Адже кремль неодноразово демонстрував жагу до схибленого символізму… Цей день минув. Багато людей зараз дещо розгублені і запитують – а що далі? Чого чекати? Як планувати своє життя? Для початку зупинюся на тому, що сталося за останні 78 днів війни, яка почалася понад 8 років тому", - пише Резніков.

    Деталі

    Зокрема, міністр порушив тему подій на полі бою. Як пише Резніков, після повномасштабного нападу 24 лютого, у москві планували, що Україна капітулює за кілька днів. Однак українські захисники і захисниці, весь український народ, дали відсіч окупантам і зірвали ці плани.

    Розпочався умовний період "до 9 травня". Російські війська змінили тактику після того, як зазнали величезні втрати, отримали поразку під Києвом і не змогли досягти жодної стратегічної цілі.

    Вони втекли з Житомирщини, Київщини, Чернігівщини, Сумщини і визначили для себе нові цілі – захоплення півдня та сходу України. Але цього знову не сталося. Як зазначає міністр, завдяки масовому героїзму наших воїнів, згуртованості українців, міжнародній підтримці, Україна вистояла.

    Сили оборони в зоні проведення ООС, а також у Харківській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській областях стримали навалу ворога.

    Цитата

    "Таким чином, до 9 травня росія отримала стратегічну поразку – не змогла знищити українську державу шляхом військової інтервенції та зміни влади на російських маріонеток. Ми змусили її знизити масштаб цілей до оперативно-тактичного рівня.

    На цьому тлі ми входимо у нову – довготривалу – фазу війни. Щоб перемогти в ній, треба ретельно планувати ресурси, уникати помилок, проєктувати нашу силу так, щоб ворог, врешті-решт, не витримав", - зауважує міністр.

    Він додав, що на українців чекають "надзвичайно складні тижні". Скільки їх буде – точно невідомо.

    Нагадаємо

    Експерти німецького видання BILD прокоментували промову російського диктатора володимира путіна на параді до 9 травня.

    За їхньою оцінкою, найгірші побоювання, такі як оголошення загальної мобілізації у росії чи офіційне оголошення війни проти України, не підтвердилися.

    Саша Картер

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.