• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Росія відхилила пропозицію Туреччини щодо порятунку захисників «Азовсталі»

    Опубликовано: 2022-05-13 10:15:06

    Анкара пропонувала російській владі вивезти українських військових із Маріуполя та гарантувати, що до кінця війни вони більше не братимуть участі у бойових діях. Але РФ відмовила Туреччині.

    Про це повідомив один із лідерів кримськотатарського національного руху Мустафа Джемільов, передає "Укрінформ".

    Президент Туреччини Реджеп Ердоган ухвалив рішення звернутися до Росії з пропозицією вивезти українських військових із Маріуполя після того, як командир 36-го батальйону Сергій Волинський, що знаходиться на меткомбінаті "Азовсталь", звернувся з таким закликом до турецького лідера.

    "Ердоган двічі розмовляв з Путіним. Крім того, його прессекретар Ібрагім Калин розмовляв з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу. У відповідь на слова Калина Шойгу сказав, що вони згодні випустити цивільних, а щодо військовослужбовців, то вони мають здатися, і нехай Володимир Зеленський дасть команду, щоб вони здалися", – розповів Джемільов.

    Главі Міноборони РФ пояснювали, що жоден головнокомандувач у всьому світі не має права говорити своїм військовослужбовцям, щоб вони здавалися. Самі військові також не розглядають такий варіант, проте на Шойгу переконання турецьких представників ніяк не вплинули.

    "Маріуполь – наш біль, наша гордість. Внесок воїнів Маріуполя у захист незалежності та свободи України просто неоціненний. Зараз стоїть питання – вони виконали свій обов'язок. І треба вжити всіх заходів для їхнього звільнення", - наголосив Джемільов.

    Нагадаємо, 11 травня український уряд запропонував РФ обміняти російських полонених на українських захисників, які зараз перебувають на металокомбінаті "Азовсталь". У той же час Росія блокує всі запропоновані варіанти з евакуації військових з "Азовсталі".

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.