Гостру їжу люблять багато людей, попри те, що організм реагує на неї сльозотечею, нежиттю, почервонінням вух і навіть болем в горлі. Крім пікантного смаку подібні спеції приносять ще й користь здоров’ю. Медики перерахували переваги вживання гострих страв, інформує Ukr.Media.
Зменшення запальних процесів
Спеції мають протизапальні властивості. Тому гостра їжа допоможе впоратися з головним болем і нудотою, зменшити симптоми аутоімунних захворювань і артриту.
Профілактика онкологічних захворювань
Численні дослідження продемонстрували, що регулярне споживання гострих страв сприяє запобіганню розвитку раку. Спеції можуть впливати на ракові клітини, знищувати їх або обмежувати їх зростання. Гостра їжа може бути корисна навіть людям, яким вже був діагностований рак, оскільки вона буде стримувати стрімкий розвиток смертельно небезпечної хвороби.
Боротьба з інфекціями
У спеціях міститься велика кількість антиоксидантів. Крім того вони здатні боротися зі шкідливими бактеріями. Таким чином, гостра їжа відіграє важливу роль у запобіганні розвитку інфекції в організмі за рахунок усунення елементів, що провокують хворобу.
Збільшення тривалості життя
Гострі спеції здатні допомогти людині прожити довше. Спільне дослідження Гарвардського і Китайського національного центру з контролю і профілактики захворювань довело, що в раціоні довгожителів гострі страви присутні на постійній основі.
Поліпшення метаболізму
Оскільки в спеціях присутні антиоксиданти, вони допомагають прискорювати обмін речовин в організмі. Це своєю чергою дозволяє більш ефективно боротися із зайвими кілограмами і утримувати свою вагу в межах норми.
Проте, важливо враховувати, що організм кожної людини по-різному реагує на гостру їжу. У деяких людей вона може посилити проблеми з системою травлення. Крім того зловживання гострими спеціями погіршує роботу смакових рецепторів.