• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Макрон та Сі Цзіньпін обговорили необхідність припинення вогню в Україні

    Опубликовано: 2022-05-11 15:30:07

    У телефонній розмові президент Франції Еммануель Макрон та голова КНР Сі Цзіньпін обговорили ситуацію в Україні та низку інших питань. Про це йдеться у повідомленні Єлисейського палацу, пише УНН.

    Цитата

    “Лідери двох держав нагадали про свою прихильність повазі територіальної цілісності й суверенітету України та погодилися щодо нагальності досягнення режиму припинення вогню”, — йдеться у повідомленні.

    Деталі

    Вони також наголосили на необхідності підтримувати всі зусилля, спрямовані на надання гуманітарної підтримки населенню України.

    Під час розмови також йшлося про ризик продовольчої кризи та відповідь на неї, запропоновану Францією у формі ініціативи FARM (Місія з забезпечення продовольчої та сільськогосподарської стійкості).

    Як зазначається, під час головування Франції в Раді Євросоюзу Макрон наполягав на важливості прогресу у відновленні балансу європейсько-китайських відносин у напрямку більшої взаємності. Він закликав Китай підтримувати і провадити політику відкритості, особливо в агропродовольчому секторі.

    Глави двох держав домовилися поглибити двосторонні проекти в галузі аеронавтики та цивільної ядерної енергетики.

    Крім цього, було обговорено північнокорейську кризу з метою координації зусиль обох країн.

    У Єлисейському палаці зазначили, що голова КНР привітав Макрона з переобранням на посаду президента і висловив бажання продовжувати поглиблювати двостороннє стратегічне партнерство.

    Нагадаємо

    Шольц та Макрон наполягають на переговорах і виведенні військ рф.

    Юліана Росковінська

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.