• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У переговорах України з Росією ЄС не буде посередником, - Борель

    Опубликовано: 2022-05-11 11:00:46

    Європейський союз не може стати посередником у переговорах між Україною та РФ. Сідати за стіл переговорів треба з позиції сили, і завдання ЄС зараз поставити на цю позицію українців.

    Про це глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeile.

    Боррель заявив, що "не розуміє людей, які бачать у постачанні зброї продовження війни".

    "Я питаю цих людей: не має значення, чим закінчиться ця війна? Чи повинні українці стати на коліна, роздерті росіянами? Ви цього хочете?" – сказав Боррель.

    Також Боррель заявив, що ЄС не має наміру бути посередником у переговорах з Росією.

    "Розумієте, війни закінчуються переговорами. Але сідати за стіл переговорів треба з позиції сили, і завдання зараз - поставити на цю позицію українців", - наголосив Боррель.

    Щодо посередницької місії Євросоюзу, то, на думку Борреля, "росіяни цього не приймуть, як і ми не приймемо Росію як посередника". Також він відкидає, що цю роль зіграє Китай, оскільки він схиляється на бік РФ.

    "Туреччина робить там дуже хорошу роботу. Має хороші відносини з обома сторонами. Звичайно, Організація Об'єднаних Націй була б кращою", - сказав Боррель, перераховуючи можливих посередників для врегулювання конфлікту в Україні.

    Зазначимо, що президент Володимир Зеленський вважає, що немає ознак швидкого завершення російсько-української війни. Він заявив, що Україна прагне досягти перемоги у війні якнайшвидше, відновити свою територіальну цілісність та розпочати відновлення зруйнованого майна, зокрема за кошти, конфісковані у Росії.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.