• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кава та зелений чай можуть продовжити життя людей, що пережили інсульт і інфаркт

    Опубликовано: 2022-05-11 07:24:35

    Регулярне вживання зеленого чаю або кави є корисним для зниження ризику смерті від вторинних захворювань у людей, які пережили серцевий напад або інсульт — до такого висновку дійшли дослідники з Японії, інформує Ukr.Media.

    Зазвичай напої з кофеїном не вважаються корисними для людей, що мають проблеми з серцем. Але результати дослідження групи вчених з університету Осакі свідчать, що пацієнти, які пережили інсульт або інфаркт, можуть значною мірою знизити ризик смерті, асоційованої з вторинними нападами, вживаючи зелений чай або каву. Отримані дані японські фахівці опублікували у спеціалізованому журналі «Stroke» Американської кардіологічної асоціації.

    У межах дослідження його автори проаналізували інформацію про здоров’я майже 46 000 людей віком від 40 до 79 років. 60 % випробовуваних становили жінки.

    Експерти розділили учасників на три групи: «ті, що перенесли інсульт», «ті, що перенесли серцеві напади», «ті, що не переносили ані інфаркту, ані інсульту».

    Уважно вивчивши звички людей щодо споживання зеленого чаю і кави, вчені дійшли висновку, що ці напої корисні для пацієнтів, які постраждали через вищеназвані судинні патології. Їх пиття збільшувало для людей, які перенесли інсульт або серцевий напад, шанси на більш довге життя.

    «Люди, які вижили після інсульту, змогли знизити ризик смерті через різні ускладнення на 62 %, якщо вони випивали сім чашок зеленого чаю на день. Будь-хто, хто пережив серцевий напад, зміг знизити ризик смерті приблизно на 22 %, випиваючи чашку кави на день, у порівнянні з суб’єктами, які не пили каву регулярно», — повідомив керівник проєкту Хіроясу Ісо.

    Також вчені виявили, що учасники з третьої групи, у яких ніколи раніше не було серцевого нападу або інсульту, могли знизити ризик смерті на 14 %, якщо вони випивали більше однієї чашки кави на тиждень.

    Чашка зеленого чаю, що бралася до уваги дослідниками, містила близько 100 мілілітрів рідини, чашка кави — 150 мілілітрів.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.