• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Росіяни концентруються у Білгороді – бояться виходу ЗСУ до держкордону

    Опубликовано: 2022-05-09 14:00:36

    Російські війська концентруються у Білгороді, щоб спробувати запобігти виходу до російсько-українського кордону Збройних Сил України, які ведуть контрнаступ під Харковом. Про це повідомляє Institute for the Study of War.

    Як зазначають в ISW, 8 травня російські війська не досягли значного просування на жодному з напрямків.

    Український контрнаступ на північний схід від Харкова, ймовірно, змусив російські війська передислокуватися на цей напрям замість того, щоб посилити свої наступальні операції, що застопорилися, в інших місцях на сході України.

    "Російські сили, ймовірно, зосереджуються в Білгороді для розгортання в районі Харкова, щоб запобігти виходу українського контрнаступу в цьому районі на міжнародний кордон", – йдеться у повідомленні.

    У ISW цитують Генштаб ЗСУ, який повідомив, що частини 1-ї танкової армії зосереджуються в російському Білгороді для перекидання до районів поблизу українсько-російського кордону.

    Основні зусилля Росії навколо Харкова спрямовані на те, щоб не допустити, щоби українські контрнаступи відтіснили російські війська до міжнародного кордону.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.