• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європарламент закликав надати Молдові статус кандидата на вступ до ЄС

    Опубликовано: 2022-05-06 12:30:39

    Європарламент "широкою більшістю" депутатів ухвалив резолюцію, в якій закликав Брюссель надати Молдові статусу кандидата в ЄС.

    Про це повідомили на сайті Європейського Парламенту.

    У прийнятому документі йдеться, що Молдова знаходиться на правильному шляху у проведенні ключових реформ і заслуговує на те, щоб отримати статус кандидата в ЄС "на основі заслуг".

    "ЄС має надати Молдові статус кандидата відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз (згідно з яким країна, яка дотримується цінностей ЄС, може претендувати на приєднання) і на підставі заслуг", - йдеться в резолюції.

    Також Європарламент підтримав інтеграцію Молдови "в єдиний ринок ЄС та розширення галузевого співробітництва" і закликав Єврокомісію "якнайшвидше завершити оцінку заявки та надати країні повну допомогу, поки йде робота над цим".

    У резолюції особливо наголошується, що сусідня країна непропорційно постраждала через вторгнення Росії в Україну, ухваливши понад 450 тисяч українських біженців, з яких майже 100 тисяч залишаються у країні. У зв'язку з цим депутати Європарламенту закликають ЄС надати макрофінансову допомогу Молдові.

    У прийнятому документі також висловлюється серйозне занепокоєння останніми подіями на території Придністровського регіону, де сталася низка інцидентів з безпекою, які розглядаються депутатами Європарламенту як небезпечні акти провокації.

    Нагадаємо, президент Молдови Майя Санду 3 березня підписала заявку на вступ своєї країни до Європейського Союзу.

    Також 3 березня із такими ініціативами виступила Грузія.

    Нагадаємо, Зеленський 28 лютого підписав заявку на членство України у Європейському Союзі.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.