• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Макрон поговорив із Путіним: закликав не заважати евакуації з Азовсталі та припинити агресію

    Опубликовано: 2022-05-04 15:30:52

    Президент Франції Емманюель Макрон провів телефонну розмову з російським диктатором Володимиром Путіним, в якій закликав його покласти край руйнівній агресії проти України. Про це повідомляє пресслужба Єлисейського палацу.

    Розмова відбулася після телефонної розмови між Макроном та президентом Володимиром Зеленським 30 квітня.

    Президент Франції у розмові з Путіним ще раз наголосив на тяжкості наслідків "агресивної війни, яку Росія веде проти України".

    Він висловив глибоке занепокоєння ситуацією в Маріуполі, закликав Росію не перешкоджати розпочатій останніми днями евакуації із заводу Азовсталь і надати евакуйованим вибір місця призначення відповідно до міжнародного гуманітарного права.

    Він також висловив готовність працювати з компетентними міжнародними організаціями, щоб допомогти зняти російську блокаду експорту українських продуктів харчування через Чорне море, щоб запобігти наслідкам світової продовольчої безпеки.

    "Президент Республіки закликав Росію виконати свої зобов'язання постійного члена Ради безпеки, поклавши край цій руйнівній агресії", – сказано в повідомленні.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.