• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шостий пакет санкцій проти Росії складатиметься з чотирьох частин – фон дер Ляєн

    Опубликовано: 2022-05-04 14:30:10

    Шостий пакет санкцій проти Росії складатиметься з чотирьох елементів. Про це на засіданні Європейського парламенту розказала президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

    По-перше, планується ввести санкції проти російських офіцерів та інших осіб, які причетні до воєнних злочинів у Бучі. "Ми знаємо, хто ви. І ви будете нести відповідальність", – заявила фон дер Ляєн.

    По-друге, від SWIFT планується відключити Сбєрбанк, найбільший банк Росії, та ще дві великі фінустанови. За даними Politico, мова йде про Московський кредитний банк та Россєльхозбанк, які входять до числа системно важливих для російського фінансового ринку.

    Третій елемент шостого пакета санкцій – заборона на мовлення для трьох великих російських телерадіокомпаній, які "агресивно поширюють путінську брехню та пропаганду".

    "І нарешті, ми пропонуємо заборонити російську нафту. Це буде непросто, але ми повинні над цим працювати. Ми мусимо подбати про те, щоб поступово й упорядковано відмовитися від російської нафти, аби посилити тиск на Росію, мінімізуючи вплив на наші економіки", – заявила фон дер Ляєн.

    Вона наголосила, що Євросоюз хоче перемоги України в цій війні.

    З моменту визнання Росією "незалежності" окупованих нею територій на Донбасі та початку повномасштабної війни проти України Євросоюз запровадив п'ять пакетів санкцій проти РФ, останній з них – на початку квітня.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.