• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нестачу кальцію в організмі можна виявити за кількома ознаками

    Опубликовано: 2022-05-04 18:28:09

    Організм може сигналізувати про нестачу кальцію різними способами. Страждають при цьому не лише нігті. У разі нестачі важливо звернутися до фахівця і додати у свій раціон харчування продукти, які містять важливий мінерал для здоров’я кісток, інформує Ukr.Media.

    Волосся і нігті стають ламкими

    Щільність кісткової тканини у першу чергу залежить саме від рівня кальцію в організмі. Крім того, від мінералу залежить також здоров’я нігтів, зубів, м’язів і волосся. Якщо нігті почали розшаровуватися, змінили колір на білий і бляклий, волосся січеться, а також почало випадати і стало тоншим, то це тривожний дзвіночок. Для відновлення рівня кальцію важливо одразу ж додати у раціон продукти з його вмістом.

    Зуби потемнішали

    Якщо кальцію недостатньо, то зуби стають не просто ламкими і починають кришитися. У першу чергу, емаль втрачає свій блиск, стає темнішою і набагато швидше вкривається неприємним нальотом. А потім вона й зовсім починає кришитися.

    Швидка стомлюваність

    За нестачі кальцію можуть спостерігатися такі стани, як швидка стомлюваність, підвищена дратівливість, апатія, байдужість до усього світу, безсоння і досить часто з’являється поганий настрій. У такому разі мінерал досить швидко вимивається. Важливо розуміти, що кальцій дає відчуття бадьорості на тривалий період. Крім того, він стимулює вироблення гормону радості — серотоніну, що відповідає за гарний настрій.

    Нестабільний тиск

    Як і деякі інші поживні речовини, кальцій здатний впливати на тиск. Якщо його не вистачає в організмі, то може з’явитися гіпотонія — знижений тиск. Якщо ж відбувається стресова ситуація, то за нестачі мінералу тиск, навпаки, підвищується. У результаті настрій стає поганим, починається запаморочення і навіть шум у вухах.

    Спазми у м’язах

    Всілякі судоми, оніміння, поколювання і скорочення м’язів — це також ознака нестачі кальцію в організмі. Адже тонус м’язів починає слабшати, у результаті чого і з’являються проблеми.

    В’ялість шкірних покривів

    Якщо шкірі помітно не вистачає тонусу, вона стала в’ялою, попри косметичні процедури і тренування, то це говорить про нестачу важливого мінералу. Шкіра не зможе стати підтягнутою, тому важливо вживати заходів якомога швидше.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.