• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Корисні властивості шпинату, про які ви могли не знати

    Опубликовано: 2022-05-04 06:34:19

    Корисні властивості шпинату, про які ви могли не знати. Ця зелень варта того, щоб бути у вашому раціоні.

    Шпинат — один з найкорисніших видів зелені, багатий вітамінами і мінералами. Шпинат має безліч переваг для здоров’я очей, мозку, серця і судин, інформує Ukr.Media.

    Ось кілька науково обґрунтованих корисних властивостей шпинату, які варті того, щоб їсти його частіше.

    Шпинат покращує роботу мозку

    Шпинат багатий антиоксидантами, такими як: вітамін A, лютеїн і бета-каротин, тому його регулярне вживання корисне для здоров’я мозку. Антиоксиданти підтримують когнітивні функції і допомагають відстрочити старіння мозку. Це підтверджує дослідження 2018 року, в якому вчені оцінювали розумові здібності учасників старше 58 років, які регулярно вживали листові овочі та зелень.

    Є багатим джерелом вітамінів і мінералів

    Шпинат — відмінне джерело вітамінів і мінералів, таких як: кальцій, залізо, калій, вітамін С і натрій. Також він містить цинк, фолієву кислоту, вітамін А, вітамін К, бета-каротин, лютеїн і зеаксантин.

    Покращує зір і захищає очі від ультрафіолету

    Завдяки високому вмісту лютеїну і зеаксантину шпинат захищає очі від шкідливого впливу ультрафіолетових променів, а також знижує ризик розвитку хронічних захворювань очей. Дослідження вчених з Університету Мельбурна (Австралія) показало, що у людей, які споживали велику кількість лютеїну і зеаксантину з продуктів, значно знизилася ймовірність розвитку ядерної катаракти.

    Знижує ризик анемії

    Одна з найпоширеніших причин виникнення анемії — це дефіцит заліза. У шпинаті висока концентрація заліза, яке не лише знижує ризик розвитку анемії, але і допомагає вилікувати її. Саме тому тим, хто найбільше схильний до ризику розвитку анемії (діти, вагітні та годуючі жінки), рекомендується частіше їсти продукти, багаті залізом, у тому числі і листові овочі.

    Знижує артеріальний тиск

    Природні нітрати, що містяться в шпинаті, можуть поліпшити роботу судин, зменшити жорсткість артерій і знизити кров’яний тиск. Також шпинат здатний збільшити виробництво в організмі оксиду азоту, який допомагає розширювати кровоносні судини.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.