• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Маріуполі може бути спалах смертоносних епідемій через антисанітарію, — мер

    Опубликовано: 2022-04-29 12:45:51

    Понад 100 тисячам мирних жителів, які досі залишаються в заблокованому російськими окупантами Маріуполі, загрожує смертельна небезпека не тільки через щоденні обстріли, а й нестерпні умови життя та антисанітарію.

    Про це заявив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

    Він зазначив, що вже зараз температура повітря сягає 20 градусів.

    "У регіоні підвищується температура повітря. Саме через потепління та спеку в місті можуть спалахнути потужні та смертоносні епідемії. Серед них холера, дизентерія та кишкова паличка", — повідомив мер.

    Крім того, у місті зараз катастрофічна гуманітарна ситуація. До важких хвороб може призвести відсутність централізованого водопостачання та каналізації, а також нестача питної води та їжі. А ще під завалами лишається чимало трупів, які почнуть розкладатися.

    "Окупанти не в змозі забезпечити населення продуктами, водою та медикаментами. Або просто не зацікавлені в цьому. Вони блокують усі спроби евакуації, а без цього люди помиратимуть. Адже зараз у зруйнованому Маріуполі середньовічні умови життя. Потрібна негайна та повна евакуація", – наголосив Вадим Бойченко.

    Зазначимо, російські окупанти змушують за їжу чоловіків розбирати завали та облаштовувати братні могили.

    Також окупаційні війська проникають у Маріуполі у вцілілі квартири та вивозять майно, переважно побутову техніку.

    Як повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко, після повномасштабного вторгнення в Україну військ РФ у Маріуполі загинуло вже понад 20 тисяч мирних жителів.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.