• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фінляндія та Швеція відповідають стандартам НАТО і зможуть вступити до Альянсу швидко - Генсек

    Опубликовано: 2022-04-29 09:45:29

    Фінляндія та Швеція є найближчими партнерами НАТО і будуть прийняті до Альянсу «швидко» та з розкритими обіймами. Про це заявив на пресконференції в четвер Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише УНН.

    Цитата

    «Фінляндія та Швеція – наші найближчі партнери. Це сильні та зрілі демократії, члени ЄС, і ми співпрацюємо з Фінляндією та Швецією вже багато років. Ми знаємо, що їхні збройні сили відповідають стандартам НАТО, вони оперативно сумісні з силами НАТО, ми разом тренуємося, ми разом проводимо навчання, і ми також працювали разом із Фінляндією та Швецією у багатьох різних місіях та операціях. Тому, якщо вони подадуть заявку, вони будуть прийняті, і я також очікую, що процес буде швидким, і що вони зможуть вступити до НАТО після завершення формального процесу», - заявив Генсек.

    Деталі

    Також Столтенберга запитали про те, які гарантії НАТО може дати Швеції та Фінляндії під час переговорів, до вступу до Альянсу, якщо вони все ж таки подадуть заявку.

    «Щойно ми ухвалимо рішення запросити їх, це стане сильним політичним сигналом про те, що безпека Фінляндії та Швеції має значення для всіх союзників по НАТО. І я також впевнений, що ми зможемо знайти домовленості на цей проміжний період між Фінляндією та Швецією, доки не буде завершено офіційну ратифікацію в усіх 30 парламентах, тому я впевнений, що є способи подолати цей проміжний період таким чином, який буде досить добрий і підійде як Фінляндії, так Швеції», - відповів він.

    Нагадаємо

    На тлі російської агресії проти України Фінляндія та Швеція вирішили вступити до НАТО та планують зробити це вже влітку.

    Якщо Швеція та Фінляндія приєднаються до НАТО, росії «доведеться посилити свою оборону в регіоні, зокрема шляхом розгортання ядерної зброї», заявив заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв.

    Саша Картер

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.