• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бундестаг проголосував за постачання важкого озброєння Україні

    Опубликовано: 2022-04-29 09:15:09

    Парламент Німеччини Бундестаг проголосував за постачання важкого озброєння Україні, пише УНН з посиланням на Die Zeit.

    Цитата

    "Бундестаг ухвалив рішення про постачання важкого озброєння в Україну. Під час поіменного голосування 586 депутатів схвалили відповідний запит. 100 проголосували проти, семеро утрималися", - пише видання.

    Деталі

    Як зазначається, політсили врегулювали свою суперечку у середу про спільну заяву Бундестагу про постачання зброї; Союз приєднався до руху СДПН, ВДП та "зелених". У ній йдеться: "Відповідно до Статуту ООН Німеччина також постачає Україні зброю для самооборони та схвалює постачання з третіх країн". За узгодженням з партнерами НАТО це стосується і важкого озброєння, відзначає видання.

    Раніше

    13 квітня правляча коаліція в Німеччині, що складається з Соціал-демократичної партії Німеччини , "зелених" і Вільної демократичної партії домовилися про постачання в Україну важкої військової техніки на тлі війни рф проти України.

    ЗМІ повідомляли, що канцлер Німеччини Олаф Шольц затримує остаточне рішення про надання Україні високоякісних танків для боротьби з росією, попри тиск з боку кількох інших вищих посадових осіб.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.