• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ВООЗ вимагає негайного гуманітарного доступу до Маріуполя

    Опубликовано: 2022-04-28 16:30:13

    Всесвітня організація охорони здоров’я попереджає, що система охорони здоров’я на сході України майже зруйнована, що піддає ризику життя тисяч людей в Маріуполі та інших населених пунктах, які перебувають в облозі російських сил та вимагає евакуаційні коридори. Про це повідомляє УНН з посиланням на Голос Америки.

    Деталі

    Представники охорони здоров'я ООН кажуть, що дуже важливо, щоб вони отримали негайний доступ до Маріуполя та інших населених пунктів, які найбільше постраждали від бойових дій на сході України. Вони кажуть, що отримали повідомлення про те, що майже всі медичні заклади та лікарні в таких місцевостях, як Луганська область, пошкоджені або зруйновані.

    ВООЗ закликає надати доступ до постраждалих територій, щоб оцінити потреби в галузі охорони здоров’я та надати важливе медичне забезпечення хворим і пораненим. Виступаючи у Львові, речник ВООЗ Бхану Бхатнагар сказав, що ВООЗ поки що не змогла потрапити в Маріуполь і їй не відомо про стан здоров’я населення, що перебуває в облозі.

    Протягом останніх двох місяців Маріуполь зазнає невпинних бомбардувань і обстрілів з боку російських військ. Місто зрівняно з землею. Десятки тисяч людей, як повідомляється, живуть у підземних бункерах із обмеженою кількістю їжі, води та медикаментів.

    Юрій Свиридюк

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.