Названі овочі, які знижують ризик серцево-судинних захворювань. Фахівці радять їсти листові овочі кожен день, додаючи їх в смузі або салати, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net
Серцево-судинні захворювання є основною причиною смерті в усьому світі, несучи близько 17,9 мільйона життів щороку. Нове дослідження вчених з Університету Едіт Коуен (Австралія) показало, що щоденне вживання листових овочів (капуста, шпинат, салат-латук і т.д.) може значно знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, інформує Ukr.Media.
Фахівці вивчили дані більш ніж 50 тисяч осіб, які брали участь у 23-річному данському дослідженні здоров’я, харчування і раку. Вони виявили, що у людей, які регулярно їли листові овочі, систолічний артеріальний тиск знижувався приблизно на 2,5 міліметра ртутного стовпа (високий тиск — один з основних факторів ризику розвитку хвороб серця).
«Найбільше зниження ризику (26%) було пов’язане із захворюванням периферичних артерій — хворобою серця, яка характеризується звуженням кровоносних судин ніг. Однак також ми виявили, що у людей, які вживали листові овочі, більш низький ризик розвитку серцевих нападів, інсультів і серцевої недостатності», — каже доктор Кетрін Бондонно, провідний автор дослідження.
Також результати дослідження показали, що для зниження ризику не потрібно їсти забагато листових овочів, достатньо однієї чашки в день (чашка приблизно дорівнює кількості овочів, які ви можете взяти в одну долоню).
Дослідники радять додавати листові овочі, наприклад, шпинат, в смузі або салати. Так найпростіше вживати його кожен день. Однак не варто робити з листових овочів сік, оскільки приготування соку позбавляє овочі більшої частини корисних речовин.