• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Спадкові проблеми з серцево-судинною системою спонукають людей не любити каву

    Опубликовано: 2022-04-28 07:24:52

    Вчені довели, що спадкові проблеми з серцево-судинною системою спонукають людей не любити каву. Кава не подобається тим, у кого є генетична схильність до хвороб серцево-судинної системи.

    Спадкові захворювання серцево-судинної системи можуть вплинути на те, що у людини виникне нелюбов до кави, інформує Ukr.Media.

    Журнал American Journal of Clinical Nutrition опублікував дані дослідження, проведеного австралійськими вченими, які вивчали природу сприйнятливості до кави. Наукові фахівці зробили висновок, що пристрасть або нелюбов до цього напою можуть пояснюватися проблемами серця і судин, тобто, «люди зі спадковими захворюваннями серцево-судинної системи, зазвичай, підсвідомо уникають кави».

    Люди, що володіють генетично гарним станом судин і серця, зазвичай полюбляють каву, можуть пити її у великій кількості, не відчуваючи дискомфорту.

    Вченими були проаналізовані дані 390 435 осіб віком від 39 до 73 років. Вони враховували звички, пов’язані зі споживанням кави, у співвідношенні з показниками артеріального тиску, серцевих скорочень. У результаті свого аналізу дослідники резюмували: те, наскільки здоровою є серцево-судинна система у людини, впливає на її ставлення до кави і споживання. Люди, які п’ють багато кави, мають більш сильну стійкість до кофеїну, і «за кількістю кави, що споживається, побічно можна зробити висновок про здоров’я серця і судин».

    Зокрема, вважають вчені, нелюбов до кави може говорити про спадкову схильність до гіпертонії.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.