• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кілька переваг та недоліків любові до шоколаду

    Опубликовано: 2022-04-27 18:48:15

    Кілька переваг та недоліків любові до шоколаду. Любов до шоколаду не зовсім безпечна, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Шоколад полюбляють практично усі, і не без приводу: він не лише смачний, але й корисний. Втім, захоплюватися ним надмірно не варто — можуть бути й неприємні наслідки, інформує Ukr.Media.

    Плюси

    Знижує тиск

    Через солодке у багатьох тиск лише піднімається, але шоколад має зворотний ефект. У його складі є флавоноїди, здатні знизити цифри на тонометрі. Найкраще вживати гіркий шоколад, у якому більше какао.

    Зменшує запалення

    Гіркий шоколад допомагає почуватися краще: комбінація речовин у його складі бореться з хворими клітинами організму. Достатньо «приймати» його по 20 грамів на день.

    Захищає від сонця

    Для цього не потрібно прикладати плитку шоколаду до обличчя! Захисту від шкідливих УФ-променів сприяє флаванол. Крім того, шоколад покращує кровообіг, а з ним — і зовнішній вигляд шкірних покривів.

    Покращує пам’ять

    Дослідження показали, що протягом 30 хвилин після вживання шоколаду підвищується швидкість роботи мозку: поліпшується пам’ять і здатність до засвоєння нової інформації.

    Покращує спортивні досягнення

    Завдяки шоколаду багато людей можуть займатися довше і менше втомлюватися. За це спасибі епікатехіну, який міститься у какао-бобах і сприяє насиченню крові киснем.

    Мінуси

    Погіршує стан кісток

    Це було перевірено у 2008 році на контрольній групі літніх жінок, які їли шоколад щодня. Їх кістки стали більш крихкими. Передбачається, що «винні» у цьому цукор і какао-масло.

    Може викликати мігрень

    Цей побічний ефект також виникає за умови зловживання шоколадом. На це скаржиться близько 22 % пацієнтів з мігренню, проте наукових підтверджень немає.

    Підсилює серцебиття

    У шоколаді міститься метилксантин, який розслабляє м’язи живота і сприяє прискоренню пульсу. Крім того, він підсилює рефлюкс (викид вмісту шлунку у стравохід).

    Сприяє набору ваги

    Попри усі переваги, шоколад — калорійний смаколик, і, якщо їсти його у великій кількості, можна помітити неприємний результат на вагах.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.