• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Знайшли новий метод лікування ожиріння

    Опубликовано: 2022-04-27 07:24:17

    В Австралії біологи з Інституту медичних досліджень Гарвана винайшли ще один спосіб для боротьби з ожирінням. Результати дослідження з’явилися в журналі Nature Communications.

    Вчені з’ясували, що блокування певного рецептора в жирових тканинах впливає на процес метаболізму, який сприяє витрачанню жиру на енергію та терморегуляцію організму людини.

    Відзначається, що причиною ожиріння є дисбаланс між калорійністю їжі і енерговитратами організму. А відомі ліки для боротьби з ожирінням спрямовані лише на зменшення апетиту.

    Дослідники розробили новий підхід, за якого препарат впливає виключно на жирові тканини.

    «Рецептор Y1 діє як «гальмо» при генерації тепла в організмі. Блокування цього рецептора в жирових тканинах перетворює «енергонакопичувальний» жир на жир, що витрачається на вироблення енергії та тепла», — йдеться в релізі.

    Він блокує рецептор молекули нейропептиду Y1 (NPY), який активізується в умовах дефіциту їжі і сприяє збереженню енергії.

    Крім цього, цей рецептор може поліпшити переробку жиру і зменшити ризик набрати вагу.

    Раніше повідомлялося, що ліки від цукрового діабету — семаглутид — допомагають втратити вагу.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.