• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Лікарі розповіли, які хвороби можна вилікувати плаванням

    Опубликовано: 2022-04-26 08:08:18

    Лікарі розповіли, які хвороби можна вилікувати плаванням. Неврози, хвороби суглобів, бронхіт — і це ще не весь список.

    Невроз

    Відвідування басейну впливає на нервові закінчення по всій поверхні тіла, розслабляє і заспокоює. Температура води впливає на регуляцію процесів збудження і гальмування, а також знімає втому, покращує пам’ять і увагу, за рахунок налагодження кровообігу мозку. Після плавання — міцний і хороший сон гарантовано, інформує Ukr.Media.

    Хвороби суглобів (остеохондроз, артрит, артроз)

    Швидше за все ви не знали, що плавання — єдиний вид спорту і фізичних навантажень, рекомендований, коли людина зіткнулася з хворобами суглобів. Це все завдяки тому, що у воді не відчувається тяжкість тіла.

    Плавні рухи у воді покращують відтік лімфи, спостерігається зменшення набряку суглобів і регенерація хрящових тканин. Крім того, вода розслабляє спазмовані м’язи.

    Бронхіт і бронхіальна астма

    Плавання — це ще дихальна гімнастика і масаж. Страждаючим на бронхолегеневу патологію відвідування басейну особливо корисне для профілактики і підвищення функціональних показників дихальної системи.

    Експерти в галузі медицини до переліку захворювань, які можна вилікувати плаванням ще відносять: параліч і часткові втрати здатності до руху, реабілітацію після травм, ожиріння і боротьбу із надмірною вагою.

    Також плавання корисне людям, які страждають хворобами серця, варикозним розширенням вен, порушенням постави і мають грижі міжхребцевих дисків.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.