• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Цибулю можна вживати не усім

    Опубликовано: 2022-04-26 06:34:26

    Лікарі пояснили, кому варто виключити з раціону цибулю. Цибулю можна вживати не усім.

    Навіть людям, які не мають протипоказань, цибулю потрібно їсти у помірній кількості — не більше однієї дрібної головки, інформує Ukr.Media.

    Лікарі ендокринологи висловили думку про те, що деяким категоріям громадян цибулю необхідно виключити з раціону. Як пояснили фахівці, «цибулю не можна їсти людям, у яких наявний панкреатит, гастрит або виразкова хвороба».

    Перш за все, у цьому сенсі небезпечною є саме свіжа ріпчаста цибуля. За словами лікарів, її вживання сприяє підвищенню кислотності у шлунку. За відсутності протипоказань у вигляді перерахованих хвороб їсти багато цибулі теж не слід — можна дозволити собі лише одну дрібну головку.

    Також лікарі назвали вигадкою твердження про те, що цибуля є продуктом, який зміцнює імунітет. Водночас, уточнили фахівці, у складі овоча містяться речовини фітонциди, що перешкоджають розмноженню патогенних бактерій і вірусів. Також цибуля є джерелом вітамінів групи В, аскорбінової кислоти.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.