Лікарі пояснили, кому варто виключити з раціону цибулю. Цибулю можна вживати не усім.
Навіть людям, які не мають протипоказань, цибулю потрібно їсти у помірній кількості — не більше однієї дрібної головки, інформує Ukr.Media.
Лікарі ендокринологи висловили думку про те, що деяким категоріям громадян цибулю необхідно виключити з раціону. Як пояснили фахівці, «цибулю не можна їсти людям, у яких наявний панкреатит, гастрит або виразкова хвороба».
Перш за все, у цьому сенсі небезпечною є саме свіжа ріпчаста цибуля. За словами лікарів, її вживання сприяє підвищенню кислотності у шлунку. За відсутності протипоказань у вигляді перерахованих хвороб їсти багато цибулі теж не слід — можна дозволити собі лише одну дрібну головку.
Також лікарі назвали вигадкою твердження про те, що цибуля є продуктом, який зміцнює імунітет. Водночас, уточнили фахівці, у складі овоча містяться речовини фітонциди, що перешкоджають розмноженню патогенних бактерій і вірусів. Також цибуля є джерелом вітамінів групи В, аскорбінової кислоти.
e-news.com.ua