• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Японія перейшла до жорсткої позиції в територіальній суперечці з Росією

    Опубликовано: 2022-04-25 09:15:41

    Токіо перейшов до жорсткої позиції у своїй багаторічній територіальній суперечці з Москвою після вторгнення Росії в Україну. У щорічному Звіті про зовнішню політику йдеться, що чотири північні острови "незаконно окуповані" Росією.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Kyodo.

    У дипломатичній "Синій книзі" 2022 року підкреслюється відхід Токіо від примирливого підходу до Росії, а формулювання "незаконно окупованих" в статусі островів біля найпівнічнішого головного острова Японії Хоккайдо з'являється вперше після доповіді 2003 року.

    Суперечка навколо островів - Ітуруп, Кунашир, Шикотан і групи островів Хабомаї - пов'язана з їх захопленням Радянським Союзом, державою-попередником Росії, протягом декількох тижнів після капітуляції Японії у Другій світовій війні 15 серпня 1945 року. Це не дозволило двом країнам підписати мирний договір.

    У "Синій книзі" також говориться, що Острови, звані південними Курилами в Росії і північними територіями в Японії, є "невід'ємною" частиною території Японії, формулювання, яка була відсутня після звіту 2011 року.

    "Північні території - це острови, над якими Японія має суверенітет, і є невід'ємною частиною території Японії, але в даний час незаконно окуповані Росією", - йдеться в книзі.

    ОЛЕКСАНДР БІЛОУС

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.