• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Топ 8 продуктів, які здатні викликати алергію у людей

    Опубликовано: 2022-04-21 06:34:36

    Алергію у людей можуть викликати певні продукти.

    Топ-8 продуктів, які здатні викликати алергію у людей. Алергію у людей можуть викликати певні продукти.

    Певні білки, які наявні у продуктах, можуть викликати імунну відповідь в організмі, що провокує алергічну реакцію, інформує Ukr.Media.

    Найчастіше харчова алергія розвивається у дитинстві, але «перерости» її до періоду дорослого життя вдається не усім. Сьогодні харчова алергія зустрічається дедалі частіше не лише у дітей, але й серед поколінь їх батьків.

    Алергія визначається як стан, за якого виникає аномальна імунна відповідь під час контакту з алергенами. Інтенсивність алергічної реакції може варіюватися від легкої до важкої. У таких випадках можуть виникати певні симптоми:

    шкірний висип;
    блювота;
    свербіж;
    набряклі повіки очей;
    набряк слизових оболонок, язика;
    утруднене дихання;
    анафілаксія (задуха).
    У разі серйозних реакцій постраждалій людині потрібна негайна медична допомога, її відсутність може призвести до летального результату.

    За даними Національного інституту алергії та інфекційних захворювань, найбільш поширеними харчовими алергенами є ці вісім продуктів:

    Молоко

    Воно зазвичай рекомендується як частина здорового харчування, проте алергія на коров’яче молоко є однією з найтиповіших. Алергічна реакція може викликатися як вживанням самого молока, так і продуктів його переробки: вершків, сиру, морозива, йогурту, вершкового масла.

    Яйця

    Також належать до списку найбільш поширених харчових алергенів. Причому алергія може бути, наприклад, лише на яєчний білок і бути відсутньою на жовток.

    Риба

    Алергічні реакції на рибу також дуже поширені, і можуть варіюватися від одного виду риби до іншого.

    Горіхи

    Алергенами можуть бути макадамія, бразильський горіх, мигдаль, волоські, фісташки.

    Арахіс

    Алергія на нього зустрічається дедалі частіше, вчені пов’язують це з генетичним фактором. Люди, для яких арахіс є алергеном, повинні суворо контролювати споживання цукерок, шоколаду, інших солодощів, протеїнових батончиків — усі вони можуть містити сліди арахісу. Тому уважніше читайте упаковку.

    Молюски

    Алергія на білок у морепродуктах також не є рідкісним явищем, про що потрібно пам’ятати любителям креветок, молюсків або кальмарів.

    Пшениця

    Алергічні реакції на різні білки, які наявні у ній, можуть гостро проявлятися у дитинстві і зменшуватися у міру дорослішання. Проте, таким алергікам рекомендується дотримуватися раціону без пшениці протягом життя, щоб уникнути можливих загострень.

    Соєві боби

    Для людей, які чутливі до їх білкових компонентів, алергенами стають соєве молоко, тофу, соєвий соус.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.