• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Греція арештувала російський нафтовий танкер у межах санкцій ЄС

    Опубликовано: 2022-04-20 09:15:51

    Берегова охорона Греції затримала російський нафтовий танкер дорогою до місця призначення після того, як у вівторок його перехопили біля берегів острова Евбея, повідомляє eKathimerini, пише УНН.

    Деталі

    Як вказано, представники берегової охорони країни заявили, що "наказ про арешт корабля був відданий органом країни з боротьби з відмиванням грошей відповідно до керівних принципів санкцій, накладених на росію Європейським Союзом та НАТО у зв'язку з її вторгненням в Україну".

    Згідно з джерелами видання, судно Pegas під російським прапором прямувало до Пелопоннесу, щоб перевантажити свій вантаж нафти на інше судно, коли зіткнулося з несприятливою погодою та відпливло у безпечне місце у захищеній бухті біля приморського міста Карістос на півдні Евбеї, де воно було перехоплено.

    Агентство Reuters повідомило, що на борту корабля перебувають 19 членів екіпажу, а також із посиланням на представника берегової охорони, який заявив, що судно було затримане, але не нафта на ньому.

    Доповнення

    Порти країн ЄС з 17 квітня закрили доступ для російських кораблів. Почала діяти директива ЄС про заборону для росіян. Вона стосується всіх суден, зареєстрованих під російським прапором, а також тих, які змінили реєстрацію рф після 24 лютого.

    Є певні вийнятки - рішення не буде поширюватися на ті кораблі, що подали сигнал SOS (Mayday). Тоді вони ухвалюватимуться індивідуально.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.