• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЗМІ: Єврокомісія може підготувати висновок щодо заявки України на членство в ЄС до червня

    Опубликовано: 2022-04-19 18:00:14

    Висновок Європейської комісії щодо заявки України на членство в ЄС можуть скласти у травні і він може бути готовий вже у червні, з посиланням на посадовців ЄС повідомляє Euractiv, пише УНН.

    Цитата

    За словами чиновників ЄС, "очікується, що висновок може бути складений у травні і готовий до червня".

    "Ми знаємо, наскільки важливо для них отримати сигнал і підбадьорити їх, у той час, як вони борються за своє виживання", – сказав представник ЄС.

    Деталі

    Ігор Жовква, заступник керівника офісу Зеленського, заявив раніше у понеділок, що він очікує, що Україна отримає статус кандидата у червні під час запланованого засідання Європейської ради, у якому беруть участь лідери країн-членів ЄС.

    "Ми очікуємо, що рекомендація... буде позитивною, і тоді м'яч буде на стороні країн-членів ЄС", - сказав Жовква.

    Черговий саміт ЄС запланований на 23-24 червня, а на 30-31 травня вже оголошено позачерговий саміт, присвячений питанням росії, енергетики та оборони.

    Але перш ніж можна буде обговорити заявку України на членство в ЄС за участю 27 країн-членів, Єврокомісія має дати рекомендацію щодо відповідності України необхідним критеріям членства.

    Як вказано, хоча очікується, що процес в Україні буде дещо швидшим, ніж в інших країнах-членах ЄС, він все одно, ймовірно, буде тривалим. Хорватії, останньому члену ЄС, знадобилося 10 років, щоб приєднатися до блоку.

    Доповнення

    18 квітня Україна відправила до Брюсселя першу частину анкети щодо членства у ЄС.

    Україна має намір заповнити другу частину опитувальника ЄС до початку травня.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.