• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Другий квартал – початок третього. Голова центробанку спрогнозувала початок кризи у Росії

    Опубликовано: 2022-04-19 16:00:26

    Голова центробанку Росії Ельвіра Набіулліна попередила, що економіка Росії входить у "непростий період структурних змін", пов'язаних із санкціями. Старі запаси, на яких вона трималася, закінчуються, сказала Набіулліна під час виступу у понеділок в нелегітимній Державній думі РФ.

    "Період, коли економіка може жити на запасах, має кінець. І вже у другому – на початку третього кварталу ми увійдемо у період структурної трансформації та пошуку нових моделей бізнесу. Наша економіка входить у непростий період структурних змін, пов'язаних із санкціями. Санкції насамперед позначилися на фінансовому ринку, але зараз вони почнуть дедалі більше позначатися на економіці", – сказала Набіулліна.

    Основні проблеми будуть пов'язані з обмеженнями на імпорт і логістику зовнішньої торгівлі, а надалі – і з обмеженнями на експорт.

    Набіулліна сказала, що центробанк РФ не буде будь-якими методами зменшувати інфляцію, тому що це буде заважати адаптуватися бізнесу.

    Вона також підтвердила, що після західних санкцій ЦБ РФ має можливість розпоряджатися приблизно половиною резервів – це золото, юані та інші непідсанкційні активи, але вони не дають можливості керувати ситуацією на внутрішньому ринку.

    Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що суверенний дефолт Росії – це лише питання часу, оскільки санкції ЄС поступово впливають на економіку країни.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.