• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США запровадили для українців статус тимчасового захисту

    Опубликовано: 2022-04-19 10:30:23

    Для громадян України, які перебувають на території США, офіційно запровадили статус тимчасового захисту (Temporary Protected Status). Про це у своєму Facebook повідомив голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

    "На прохання української сторони, дата на період якої громадяни України повинні перебувати на території США для кваліфікації на TPS, була перенесена з 1 березня на 11 квітня 2022 року", - зазначив він.

    Статус тимчасового захисту дозволяє українцям залишатися у США терміном до 18 місяців і подавати документи на дозвіл на працевлаштування у країні.

    Нагадаємо, у зв'язку з війною Росії проти України українські громадяни можуть звертатися за тимчасовим захистом у державах ЄС, який не означає отримання статусу біженця.

    При цьому польський уряд розробив законопроєкт, який дозволить біженцям з України легально жити та працювати у Польщі до трьох років.

    А німецькі страхові компанії візьмуть на себе претензії щодо обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності (ОСЦПВ) до власників незастрахованих українських автомобілів у Німеччині.

    Сергій Горєлов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.