• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Макрон не розмовляв з Путіним безпосередньо після того, як світ дізнався про вбивства в Бучі

    Опубликовано: 2022-04-19 10:15:03

    Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що його діалог з російським президентом Путіним "застопорився" після того, як було оприлюднено свідчення масових вбивств російськими військовими українських мирних жителів у Бучі Київської області. Про це повідомляє Reuters.

    "Після масових вбивств, які ми виявили в Бучі та інших містах, війна набула іншого повороту, тому з того часу я більше не розмовляв з ним безпосередньо, але я не виключаю, що зроблю це в майбутньому", - сказав Макрон в інтерв'ю французькому "5 телеканалу".

    На питання, чому він не наслідував інших європейських лідерів і не поїхав в українську столицю, Київ, Макрон відповів, що демонстрація підтримки сама по собі не потрібна після вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

    "Я приїду до Києва, але я поїду туди, щоб привезти з собою щось корисне… бо очевидно, що мені не потрібно їхати туди, щоб показати цю підтримку", - сказав Макрон, додавши, що говорив телефоном з Зеленським близько 40 разів від початку війни.

    Нагадаємо, раніше Макрон сказав, що не використовуватиме термін "геноцид" щодо вбивств українців російськими військовими.

    Степан Крьока

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.