• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вже п’ятий день на Чорнобильській АЕС не працює система рівня радіаційного забруднення

    Опубликовано: 2022-04-01 12:40:33

    Чорнобиль, Пн України

    Вже п’ятий день на Чорнобильській АЕС не працює система рівня радіаційного забруднення. Станом на 25 березня було виявлено перевищення у понад 7 разів.

    Голова Державного агентства України з питань управління зоною відчуження Євген Крамаренко повідомив, що на території зони відчуження окрім Чорнобильської АЕС знаходиться низка пунктів захоронення радіоактивних відходів, що є не менш небезпечними, ніж сама АЕС. Однак про рівень радіаційного забруднення там наразі нічого не відомо.

    Він додав, що ризиків на самій станції наразі нема завдяки роботі співробітників ЧАЕС, які підтримують її в безпечному режимі. Ті працівники, яких вдалося вивезти під час часткової ротації, проходять психологічну реабілітацію у Славутичі, їх стан різний.

    Разом з тим, живлення станції відбувається за рахунок Білорусі. На території міста Чорнобиль та на іншій території зони відчуження електропостачання відсутнє.

    Джерело: повідомлення Голови Держагентства України з питань управління зоною відчуження https://suspilne.media/223387-riven-zabrudnenna-na-caes-nevidomij-stancia-zivitsa-za-rahunok-bilorusi-kramarenko/

    Subscribe to our channels on Viber and WhatsApp

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.