• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Євросоюз створить Трастовий фонд солідарності з Україною для відновлення країни після війни

    Опубликовано: 2022-03-26 09:00:11

    Європейський Союз взяв на себе зобов'язання надавати всю необхідну підтримку Україні під час війни та створити Трастовий фонд, у рамках якого збиратимуть гроші на відновлення країни після завершення всіх бойових дій.

    Такого рішення дійшли лідери країн-членів ЄС за підсумками саміту в Брюсселі.

    Євросоюз запрошує до участі у створенні спецфонду своїх міжнародних партнерів. Лідери країн ЄС вважають, що почати створювати Трастовий фонд для України треба розпочинати вже зараз і не відкладати цей процес на потім.

    Додатково, як вважають у Євросоюзі, Україна має отримувати технічну допомогу для проведення необхідних реформ.

    "Європейський Союз закликає до своєчасної організації міжнародної конференції для збирання коштів у рамках Трастового фонду солідарності України", - йдеться у висновку саміту ЄС.

    Раніше європейські лідери вже шукали джерела фінансування на відновлення України після війни. Прем'єр-міністр Британії закликав розробити "План Маршалла для України", який фінансуватиметься майном російських олігархів.

    У свою чергу прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав Європейський Союз ухвалити рішення про виділення 100 мільйонів євро на відновлення інфраструктури України, яку руйнують російські окупаційні війська.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    Subscribe to our channels on Viber and WhatsApp

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.