• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Парламенти Литви та Латвії закликали закрити небо над Україною

    Опубликовано: 2022-03-18 14:10:58

    Литовський та Латвійський парламенти закликали світових лідерів вжити всіх необхідних заходів для запровадження безпольотної зони над Україною.

    Зокрема, Литовський парламент звернувся із таким закликом до країн-членів Організації Об'єднаних Націй. Про це 17 березня у Twitter повідомила пресслужба Сейму Литви.

    "Сейм Литовської Республіки одноголосно ухвалив резолюцію, яка закликає ООН вжити негайних заходів для забезпечення безпольотної зони над Україною, щоб зупинити масову загибель мирних жителів", - йдеться у повідомленні.

    У свою чергу Сейм Латвії 17 березня одноголосно ухвалив заяву про встановлення безпольотної зони на території України та заходи щодо припинення російської агресії, повідомляє пресслужба парламенту.

    "Відбувається напад на мирних жителів і масовані бомбардування цивільних об'єктів. Обов'язок міжнародного співтовариства - зробити все можливе, щоб негайно покласти цьому край. Також існує нагальна необхідність у створенні безпечних коридорів гуманітарної допомоги, щоб запобігти гуманітарній катастрофі - масовій загибелі мирних жителів", - сказав голова комітету Сейму у закордонних справах Ріхард Коль.

    Так, парламенти Латвії та Литви увійшли до трійки перших, хто ухвалив рішення із закликом про закриття неба над Україною.

    Раніше, 14 березня, парламент Естонії підтримав звернення до парламентів держав-членів Європейського союзу та НАТО, а також інших держав із закликом запровадити безпольотну зону над Україною.

    Зазначимо, 90% українців, за даними опитування групи "Рейтинг", вважають, що Україна має продовжувати тиснути на НАТО, вимагаючи запровадити безпольотну зону над Україною. Лише 7% вважають, що не варто це робити.

    При цьому НАТО відкрито заявляє, що не збирається вводити безпольотну зону над Україною, оскільки, на думку лідерів країн-членів альянсу, це призведе до початку Третьої світової війни.

    У свою чергу українська влада, зокрема президент Володимир Зеленський, як і раніше, продовжує наполягати на необхідності такого кроку, критикуючи НАТО за нерішучість у цьому питанні.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    Subscribe to our channels on Viber and WhatsApp

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.