• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Парламент Литви закликав закрити небо над Україною

    Опубликовано: 2022-03-18 09:00:09

    Литовський парламент закликав країни-члени Організації Об'єднаних Націй вжити всіх необхідних заходів для запровадження безпольотної зони над Україною.

    Про це 17 березня у Twitter повідомила пресслужба Сейму Литви.

    "Сейм Литовської Республіки одноголосно ухвалив резолюцію, яка закликає ООН вжити негайних заходів для забезпечення безпольотної зони над Україною, щоб зупинити масову загибель мирних жителів", — йдеться у повідомленні.

    Так, Литва стала другою країною НАТО, парламент якої закликав негайно закрити небо над Україною від російських винищувачів і ракет.

    Раніше, 14 березня, парламент Естонії підтримав звернення до парламентів держав-членів Європейського союзу та НАТО, а також інших держав із закликом запровадити безпольотну зону над Україною.

    Зазначимо, 90% українців, за даними опитування групи "Рейтинг", вважають, що Україна має продовжувати тиснути на НАТО, вимагаючи запровадити безпольотну зону над Україною. Лише 7% вважають, що не варто це робити.

    При цьому НАТО відкрито заявляє, що не збирається вводити безпольотну зону над Україною, оскільки, на думку лідерів країн-членів альянсу, це призведе до початку Третьої світової війни.

    У свою чергу українська влада, зокрема президент Володимир Зеленський, як і раніше, продовжує наполягати на необхідності такого кроку, критикуючи НАТО за нерішучість у цьому питанні.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    Subscribe to our channels on Viber and WhatsApp

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.