• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Завдяки гуманітарним коридорам за день із гарячих точок евакуювали 4 тисячі людей, — Верещук

    Опубликовано: 2022-03-15 11:10:45

    У понеділок, 14 березня, із Маріуполя змогли виїхати майже 150 легкових авто. Наразі вони отримують всю необхідну допомогу, у тому числі розміщення у безпечних місцях Запорізької області. В цілому із 10 гуманітарних коридорів спрацювали 7, врятували близько 4 тисяч людей.

    Про це під час брифінгу повідомила віце-прем'єр-міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

    Люди виїхали з міста тим самим маршрутом, яким намагаються проїхати гуманітарні колони. Але окупанти блокують постачання їжі та медикаментів до Маріуполя.

    "Сьогодні змогли виїхати втомлені від війни жителі Маріуполя. Це дає велику надію і вказує на те, що окупаційні війська без причини блокують у Бердянську такі необхідні продукти та медикаменти для наших людей у місті, яке вони знищують", - сказала Верещук.

    Загалом 14 березня із 10 гуманітарних коридорів спрацювали 7, врятували близько 4 тисяч людей.

    У Київській області евакуювали 2028 людей: із Гостомелю – 400, з Немішаєвого та Ворзеля – 420, із Дмитрівки – 100, із села Перемога – 800.

    З гарячих точок Луганську область вивезли 1780 людей. З Сєвєродонецька – 600, Попасної – 210, села Горське – 76, Рубіжне – 480, Кремінна – 82, Лисичанськ – 340.

    Зазначимо, окупанти постійно зривають евакуацію громадян із Маріуполя. Незважаючи на домовленість про припинення вогню, загарбники обстрілюють "зелений коридор", не даючи мешканцям виїхати із міста.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    Subscribe to our channels on Viber and WhatsApp

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.