• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прем'єр-міністр Грузії Гарібашвілі підписав заявку на вступ його країни до ЄС

    Опубликовано: 2022-03-04 11:00:02

    Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі 3 березня поставив підпис під заявкою на вступ його країни до Європейського Союзу.

    Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Грузії.

    "Сьогодні ввечері Гарібашвілі підписав заявку на членство в Європейському Союзі, тим самим відкривши нову, кращу главу, заслужену нашою країною, оскільки ми століттями дотримувалися принципів демократії та свободи", — зазначили в МЗС.

    Гарібашвілі зазначив, що Грузія прагне стати "повноцінним членом європейської родини".

    Голова парламенту Грузії Шалва Папуашвілі та голова парламентського комітету з міжнародних відносин Ніколоз Самхарадзе ще в середу, 2 березня, заявили, що у четвер Грузія офіційно подасть заявку на членство в ЄС.

    Заявка Грузії на вступ до європейського блоку прозвучала на тлі прагнення України прискорити розгляд заявки на членство.

    Після початку війни Росії з Україною президент Володимир Зеленський підписав офіційну заяву про вступ до ЄС. Ще до цього президенти восьми країн-членів ЄС — Болгарії, Чехії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини та Словенії — опублікували відкритий лист, який закликає блок надати Україні статусу кандидата в члени ЄС.

    1 березня Європарламент проголосував "за" резолюцію, в якій закликав інституції Європейського Союзу працювати над тим, щоб надати Україні статусу кандидата в ЄС.

    Віта Молодан

    Инф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.