• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нацбанк заборонив платіжні картки банків Росії та Білорусі в Україні

    Опубликовано: 2022-03-03 16:00:26

    Карти РБ та РФ під забороною в Україні.

    Національний банк 1 березня ухвалив рішення заборонити використання російських та білоруських банківських карток на території України. Платіжні картки, емітовані банками РФ та РБ, наразі не працюють в Україні.

    Про це 2 березня повідомила прес-служба НБУ.

    З карток російських та білоруських банків тепер не можна переказати гроші на рахунки фізосіб в Україні. Прийом платіжних карток, емітованих банками РФ і РБ, включаючи перекази, здійснення розрахунків і видачу готівки, також під забороною не можуть здійснюватися.

    "Фінансова підтримка збройної агресії проти України має бути зупинена. Карти банків держав-агресорів не працюватимуть в Україні, також ворог більше не зможе надсилати на них кошти для терористів та їх прихильників. Заборона прийому карток банків Росії та Білорусі є нашим черговим кроком у фінансовій обороні України", – наголосив заступник голови НБУ Олексій Шабан.

    Також 2 березня ЄС виключив сім російських банків із системи обміну повідомленнями SWIFT, яка є основою глобальних транзакцій, у рамках своїх санкцій у зв'язку з вторгненням Росії в Україну.

    Тим часом банківська система РФ руйнується швидкими темпами. Ще 28 лютого акції великого російського державного банку Ощадбанк обвалилися на 61% і продовжили падати.

    А вже 2 березня акції Ощадбанку на Лондонській біржі стали, як сказали у Мінцифри, "безкоштовними". Тепер один цінний папір найбільшого банку країни-агресора коштує менше 1 центу.

    Віта Молодан

    Инф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.