• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дивовижні факти про організм

    Опубликовано: 2022-02-28 15:48:33

    Дивовижні факти про організм — деякі факти точно вас здивують! Що з цього ви не знали?. Цьому не вчать на уроці біології, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Перевірте знання власного організму, інформує Ukr.Media.

    У кого серце б’ється частіше?

    Жіноче серце менше, і тому воно б’ється частіше. У чоловіків за хвилину воно робить 60-70 ударів, а у жінок — 80-90 ударів.

    Яка площа тіла покрита волоссям?

    Все тіло. Природа створила людину так, що на її тілі немає ділянок без волосся. Деякі волоски тонкі і світлі — їх неможливо побачити.

    Скільки почуттів у людини?

    Більше десяти. Ми класифікуємо почуття по органам: слух, дотик, нюх і так далі. Але людина може відчувати біль, зміну температури і інші почуття, для яких не потрібні окремі органи.

    Як часто змінюється зріст людини?

    Кожен день. Дослідники з’ясовували, що за ніч людина виростає приблизно на сантиметр. Протягом дня диски в спині стискаються, і людина втрачає цей сантиметр. Так що зростання змінюється щодня.

    Як часто оновлюється шкіра людини?

    Кожен місяць. Нові клітини рухаються до поверхні приблизно 30 днів. Одночасно більш старі клітини стираються під час миття або зіткнення з одягом. У підсумку «нова шкіра» з’являється у людини щомісяця.

    Коли на обличчі людини задіяно найбільше груп м’язів?

    Найбільше м’язів задіяно при похмурості. В цей час на обличчі «працюють» 43 групи м’язів, а ось при усмішці — всього 17.

    Хто краще розрізняє кольори?

    Жінки. За сприйняття кольору відповідає X-хромосома. Жінки краще сприймають кольори завдяки присутності пари X-хромосом.

    Для чого потрібен апендикс?

    Стимулювати зростання бактерій. Апендикс стимулює зростання доброчинних кишкових бактерій.

    Яке максимальне навантаження може витримати гомілкова кістка?

    Велика гомілкова кістка може витримати вагу до 1,5 тонни. У складі кістки є солі кальцію і органічні речовини.

    У кого більше кісток в організмі?

    У немовляти. У новонародженої дитини в скелеті майже 270 кісток, але з часом вони зростаються в крупні. У дорослої людини їх 206.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.