• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тарифи на послуги водопостачання мають бути прозорими та обґрунтованими

    Опубликовано: 2006-04-27 12:36:00

    Антимонопольний комітет України ретельно проаналізував проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення» і надав свої пропозиції.

    Так, документ повинен містити чітко виписане положення про недопущення включення природними монополістами у тарифи безпідставних витрат. Зокрема, на проведення соціальних заходів та культурно-масової роботи, утримання об’єктів соціальної інфраструктури та спонсорську допомогу.

    Також Комітет наполягає, аби підприємства централізованого водопостачання не встановлювали норми амортизації самостійно, а лише за погодженням з регулюючим органом. Це дозволить уникнути завищення собівартості послуг.

    Окрім цього, документ має передбачати реальний рівень загальновиробничих та адміністративних витрат, у тому числі й на підготовку кадрів галузі.

    З цього приводу Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв наголосив: «Ми жорстко виступаємо проти необґрунтованого зростання тарифів на комунальні послуги. І тому наполягаємо на прозорості у діяльності природних монополій. З тим, щоб не дати монополістам можливість розв’язати руки у подальшому, треба вже зараз нормативно залатати усі лазівки».

    Інф. Антимонопольний комітет України

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.