• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Топ 6 продуктів, які містять багато фосфору

    Опубликовано: 2022-02-25 15:28:01

    З дефіцитом цього мікроелемента найчастіше зіштовхуються вегетаріанці, тому що у їх раціоні відсутня їжа тваринного походження. Ми розповімо вам, у яких ще продуктах можна знайти цю речовину, інформує Ukr.Media.

    Зерна

    Серед зернових культур лідером за вмістом фосфору є кукурудза: склянка кукурудзяного борошна містить близько 860 мг речовини. Ще його багато у ячмені, пшениці, вівсі. Приємний бонус: додавши у раціон продукти з цільного зерна, ви забезпечите надходження у організм клітковини.

    Бобові

    Найбільше фосфору у червоній і білій квасолі, сочевиці, сої. Так, 200 г готової квасолі містять третину рекомендованої добової норми мікроелемента, а у 100 г соєвих бобів — близько 180 мг речовини.

    Насіння

    Особливо багато фосфору у насінні гарбуза, соняшника, чіа, кунжуту. Наприклад, у 100 г гарбузового насіння міститься понад 1200 мг мікроелемента, а лише у 28 г чіа — чверть денної норми. Крім того, чіа — природне джерело жирних омега-3 кислот, яких у ньому вдвічі більше, ніж у лососевих сортах риб, а також харчових волокон, антиоксидантів, кальцію і заліза.

    Арахісове масло

    Відмінна новина для ласунів — можете сміливо дозволити собі на сніданок кілька скибочок хліба, хлібці або тости з арахісовим маслом. Смачне, а, головне, корисне поєднання. До речі, крім фосфору, у арахісовому маслі багато рослинних білків. Важливий момент: купуючи продукт, уважно читайте склад. У якісному арахісовому маслі не має бути штучних підсолоджувачів і шкідливих добавок.

    Броколі

    За своїми корисними властивостями з цим сортом хрестоцвітних може зрівнятися лише авокадо. Крім великої кількості фосфору — майже 70 мг на 100 г продукту — броколі відрізняється високим вмістом вітамінів, калію, кальцію, магнію, цинку, інших макро- і мікроелементів. До того ж у ній дуже мало калорій. Дієтологи рекомендують вживати броколі у сирому вигляді — після термообробки овоч втрачає частину корисних речовин.

    Часник

    Крім того, що цей пекучий продукт зміцнює імунітет і бореться з мікробами у організмі, він ще багатий на фосфор (понад 150 мг на 100 г продукту), цинк, залізо і вітамін С. Завдяки такому унікальному складу овоч сприяє зниженню рівня холестерину, кров’яного тиску, а також він є корисним для профілактики інфарктів, інсультів і онкології.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.