• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Нацбанку повідомили, чи планують обмежувати обіг та обмінний курс гривні

    Опубликовано: 2022-02-24 10:00:20

    Національний банк не водитиме жодних адміністративних обмежень щодо обігу гривні та її обмінного курсу.

    Про це заявив голова правління НБУ Кирило Шевченко в інтерв’ю Reuters.

    Шевченко запевнив, що Нацбанк продовжить втілювати політику плаваючого курсу. Він нагадав, що з початку року курс гривні до американського долара знизився на 6% унаслідок відтоку понад 600 млн дол. іноземного капіталу за рахунок виведення коштів з облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) та збільшення попиту на валюту з боку імпортерів енергоносіїв. В НБУ вважають, що волатильність ринку викликана переважно психологічними, а не макроекономічними чинниками.

    «Ми глибоко переконані, що зараз немає необхідності вводити будь-які адміністративні обмеження. З нашої точки зору, такі обмеження, навпаки, викликають ажіотаж», — сказав Шевченко.

    За його словами, міжнародні валютні резерви, які зараз становлять 28 млрд дол., дозволяють банку продовжувати інтервенції для згладжування коливань на ринку.

    «Нацбанк не має ні цілі щодо курсу, ні „коридору“, на який орієнтуватиметься. Курс залежатиме від попиту та пропозиції на ринку», — запевнив голова НБУ.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.