• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Скільки часу потрібно тримати ртутний і електронний градусник вимірюючи температуру

    Опубликовано: 2022-02-22 08:08:45

    Як правильно вимірювати температуру тіла.

    Скільки часу потрібно тримати ртутний і електронний градусник вимірюючи температуру тіла. Як правильно вимірювати температуру тіла.

    Хто знає точно, скільки за часом потрібно тримати ртутний градусник вимірюючи температуру? Хтось каже, що потрібно тримати 2 хвилини, а хто говорить, що цього часу мало, і називає 4-5 хвилин, а інші кажуть, що довго градусник не можна тримати, бо він почне показувати неправильно — завищуючи природний показник, інформує Ukr.Media.

    Відповідь на питання: скільки хвилин тримати градусник

    Якщо вимірюючи температуру, ртутний градусник тримати під пахвою, і щоб він показав правильно, потрібно простежити, щоб місце під пахвою було сухе, зовнішня температура, в якій знаходився градусник до вимірювання була 20 градусів (не менше 18 і не більше 25-ти), а сам рівень ртутного стовпа градусника при вимірюванні знаходився на позначці 35 градусів. Кінчик градусника щільно прилягав до тіла під пахвою (не торкаючись одягу, і знаходився по центру), руку потрібно щільно притиснути до тіла при вимірюванні температури, а тримати градусник за часом рекомендується 10 хвилин (але не менше 6-8-ми хвилин).

    Якщо ж вимірювати температуру орально, тобто, коли кінчик градусника знаходиться в роті під язиком, то градусник тримати потрібно за часом 5-6 хвилин. Але при цьому потрібно враховувати, вимірюючи температуру таким способом потрібно, щоб після приймання їжі (гарячої або холодної) пройшло 30 хвилин (не менше 20-ти), кінчик градусника продезінфікувати, сунути під язик, притиснути губи, і дихати тільки носом. Після вимірювання температури, градусник знову вимити з милом і продезінфікувати.

    На випадок, якщо ж ви вимірюєте температуру електронним градусником, то тримати за часом його потрібно дещо довше ніж до його сигналу. Фахівці рекомендують електронний градусник не виймати відразу ж як прозвучить сигнал, а потримати його ще хоча б пів хвилини (або хвилину), при цьому електронний градусник потрібно притискати сильніше — щільніше до тіла (в порівнянні з градусником ртутним).

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.