• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Класичні стінки у вітальню: стратити не можна помилувати?

    Опубликовано: 2022-02-16 22:02:15

    Класичний стиль має свої суворі закони, недотримання яких карається строгим і безжальним вироком: «Несмак!» Але, якщо у вас достатньо смаку, терпінням і коштів (правильно втілена класика - досить дорогий стиль оформлення інтер'єру), то результат оформлення вашого житла буде радувати вас багато років. Тому що класичний інтер'єр має ще один величезний плюс – він не старіє.

    Сьогодні ми говоритимемо про правила створення класичних вітальнь, а оскільки тема ця дуже об'ємна, то про вужчий її сегмент, про класичні меблі у вітальню, а саме про класичні стінки https://style-comfort.com.ua/uk/category/stenka-v-gostinuyu/stenka-klassika.

    Вибір стінки у вітальню у класичному стилі

    Класичний стиль відрізняється одночасно витонченістю та монументальністю, витриманими пропорціями та багатою обробкою. Традиційні класичні меблі не зливаються зі стінами, а навпаки, контрастні по відношенню до них.

    Класичні стінки у вітальню – вишуканий багатофункціональний комплект, що повинен повністю відповідати як правилам класичного стилю, так і нюансам наявності сучасної побутової техніки (у вітальні це, перш за все, телевізор) у нашому повсякденному житті.

    «Правильні» класичні стінки для вітальні відповідають наступним характеристикам:

    1. стінка для вітальні завжди симетрична, причому симетрія поширюється не тільки на меблеві елементи, але і на предмети декору;
    2. декоративні елементи обов'язково присутні;
    3. у стінки класика бажані верхній карниз, пілястри та балюстради;
    4. скляні фасади з фацетом, задня стінка секцій зі скляними фасадами часто буває дзеркальною.

    Декоративні елементи може бути різними: античні візерунки, рослинні мотиви, різні інкрустації шпоном. Малюнок може прикрашати як скляні фасади, так і глухі. В останньому випадку він частіше наноситься на фільонку, ніж на рамку фасаду.

    Класичні меблі у вітальню зазвичай виготовляють із фасадами з натурального дерева. Альтернативою є фасади з МДФ, які дешевші за ціною і простіше у догляді.

    https://stroy-podskazka.ru/images/article/orig/2017/11/stenki-v-gostinuyu-v-populyarnom-stile-klassika.jpg

    Колірні рішення меблів для класичної вітальні

    Насамперед, слід зазначити, що класика – це не щось єдине, а цілий набір стилів інтер'єру. Класичний дизайн був актуальний як для палаців і замків, так і для будинків простіше протягом кількох століть, а мода на інтер'єр протягом цих століть таки змінювалася.

    Тому і колірні рішення для стінок у вітальню класика різняться між собою як по кольоровій гамі, так і по урочистості: оздоблення золотом, сріблом або інкрустація цінними породами дерева.

    Чи потрібно це у нашому сучасному житті – важко сказати: все-таки ми створюємо не точні класичні втілення інтер'єрів минулих століть, а неокласику – переосмислення класичних рішень з урахуванням ритму та технологій сучасного життя.

    Та й розмір виділеного на придбання меблів бюджету також має значення.

    Можна виділити такі колірні рішення для класичних стінок у вітальню.

    1. Білий - глянсовий або матовий, як чисто білий, так і доповнений золотою або срібною патиною.
    2. Бежевий - сюди можна віднести молочний, кремовий, слонова кістка. Колір дуже популярний у стилістиці шебі шик.
    3. Сірий, блакитний, синій – привіт із XIX століття, коли «втома» від помпезних палацових інтер'єрів призвела до їхнього спрощення та переосмислення.
    4. Натуральне дерево – завжди так. Прозорі або тоновані лаки в залежності від дизайну та сорту деревини, з якого меблі виготовлені.
    5. Інші кольори – бордовий, темно-зелений, ніжно-рожевий, бузковий – переосмислення класики для сучасних квартир та будинків, може вийти дуже цікаво.

    Крім цього, важливими моментами при створенні класичної стінки у вітальню і, як наслідок, класичного інтер'єру у вашій вітальні залишаються єдність декоративних рішень та стрункість композиції.

    Класичний стиль не повинен стати навмисною демонстрацій вашого достатку та можливостей. Відмовтеся від урочистості та помпезності – кращою залишається вишукана стриманість. І стінка - як основні корпусні меблі у вітальні - повинна стати її втіленням.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.