• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Які у ПЗК є плюси та мінуси?

    Опубликовано: 2022-02-16 21:52:15

    Власники струменевих принтерів знають, що оригінальні картриджі коштують досить дорого. Це пояснюється підходом виробника – продавати техніку з низькою націнкою, але заробляти на комплектуючих та розхідниках. Економічною заміною оригінальним картриджам служать вироби, що перезаправляються https://p.ua/uk/refillable-cartridges_pzk-pro/. Їх скорочено називають ПЗК. Такі картриджі візуально нічим не відрізняються від оригінальних, але дозволяють власнику техніки дозаправляти їх, коли чорнило закінчиться. Таке рішення має як сильні, так і слабкі сторони. Давайте розберемося з усіма їхніми особливостями.

    Картриджі, що перезаправляються, — альтернатива оригінальним касетам

    ПЗК (або ДЗК, як їх ще називають) є перезаправні картриджі, які встановлюються на місце оригінальних. За формою вони повністю ідентичні "рідним" касетам, тому проблем із їх розміщенням на посадковому місці ви не зазнаєте. Прозорий корпус ПЗК дозволяє бачити, скільки чорнила залишилося в ємності, і вчасно долити фарбу. Такі картриджі мають два функціональні отвори:

    • заправне - через нього заповнюють нестачу чорнила за допомогою шприца;

    • повітряне - служить для вирівнювання тиску, може бути закритим пробкою або клейкою стрічкою, яку потрібно зняти перед початком роботи.

    Встановлені на ПЗК чіпи дають можливість скидати рівень фарби, що робить їх багаторазовими, на відміну від оригінальних картриджів, де у вас не вдасться так зробити.

    Переваги та недоліки використання ПЗК у струменевому принтері

    Як і в будь-якого іншого технічного рішення, у картриджів, що перезаправляються, є плюси і мінуси. Розглянемо спершу переваги:

    1. простота установки - не потрібно возитися зі шлейфами, як у випадку зі СНПЧ;

    2. легкість експлуатації - вийняв, заправив, повернув на посадкове місце, можна друкувати;

    3. презентабельний вигляд - картридж знаходиться постійно всередині принтера і не впадає у вічі;

    4. низька ціна - сам ПЗК коштує недорого, і завдяки йому ви суттєво здешевлюєте вартість відбитка.

    Недоліки такого виробу присутні, хоча і не дуже критичні. Виділимо два головні мінуси:

    • Необхідність частого заправлення залежить від активності використання принтера, але не частіше, ніж оригінальний елемент.

    • Певна складність контролю рівня чорнила - виріб слід дістати з принтера, щоб зробити оцінку.

    Якщо вам доводиться постійно друкувати великі обсяги документів або безліч фотознімків, то ПЗК може здатися не найкращим рішенням - дуже часто потрібно буде заправляти картридж. Система безперервної подачі чорнила більше підходить для такого сценарію. В іншому випадку, з метою економії, картридж, що перезаправляється, — вдала альтернатива оригінальному. Він недорого коштує, простий та зручний в експлуатації. Важливо не забувати використовувати окремі шприци для заправки чорнила різних кольорів.

    Вибираючи ПЗК для домашнього чи офісного використання, віддавайте перевагу виробам перевірених виробників. Адже від картриджа залежить не лише якість друку, а й стабільність роботи всього принтера.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.