• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Метабіотики: що це таке та чим вони відрізняються від пробіотиків

    Опубликовано: 2022-02-13 08:48:46

    Не секрет, що в нашому тілі живе безліч живих мікроорганізмів, і деякі з них виконують життєво-важливі функції: беруть участь у водно-сольовому обміні, метаболізмі, білковому, жировому і вуглеводному обміні та інших важливих процесах, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Пробіотики одні з таких мікроорганізмів — це бактерії, що підтримують нормальну мікрофлору організму. Але що таке метабіотики і чим вони відрізняються від пробіотиків? Розбираємося в нашому матеріалі, інформує Ukr.Media.

    Метабіотики — продукти метаболізму і структурні компоненти пробіотичних мікроорганізмів. Це нове покоління препаратів, що сприяють нормалізації роботи кишкової мікрофлори. На відміну від пробіотиків (живих бактерій, що містяться в певних продуктах харчування або добавках), метабіотики не містять живих бактерій. Вони не руйнуються під впливом шлункового соку, прийому антибіотиків і травних ферментів, а також не вступають в конфлікт з мікробіотою організму — тобто не володіють недоліками пробіотиків. Завдяки своїм властивостям метабіотики покращують травлення і підсилюють імунний захист організму, при цьому не порушуючи його корисну мікрофлору.

    Метабіотики можна знайти у вигляді ліків і біологічних добавок. Їх застосовують при запальних захворюваннях кишечника, дисбактеріозі та інших розладах. Однак метабіотики також входять до складу деяких продуктів, що пройшли ферментацію — в тому числі, кисломолочних і квашених, а також вино, пиво і тофу.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.