• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому від кави хочеться спати: 5 основних причин

    Опубликовано: 2022-02-13 08:08:51

    Чому кава може викликати сонливість замість бадьорості.

    Чому від кави хочеться спати: 5 основних причин. Чому кава може викликати сонливість замість бадьорості.

    Кава — досить поширений напій в сучасному світі. Люди п’ють її рано-вранці для того, щоб прокинутися. І пізно вночі для того, щоб не заснути. Але є люди, яким після кави дуже хочеться спати. У чому ж може бути причина сонливості, що виникає?

    Забагато кави

    Часто люди, коли дуже зайняті справами, не помічають, в яких кількостях споживають каву. А великі обсяги ведуть до формування звикання, і ефект знижується. Великі обсяги цього напою ведуть до спазму судин головного мозку, через це кількість, одержуваного мозком кисню знижується і з’являється відчуття слабкості і сонливості, інформує Ukr.Media.

    Пам’ятайте, що між прийомами кави повинно пройти кілька годин. А проти сонливості відмінно допомагає коротка прогулянка або дихальна гімнастика. Це займе всього лише кілька хвилин, а має великий позитивний вплив, тонізує і відновлює показники тиску і серцевого ритму.

    Сонливість може виникати через нестачу свіжого повітря, тому потрібно регулярно провітрювати приміщення.

    Перевтома нервової системи, депресія

    При перевтомі кава викликає не збудження, а пригнічення нервової системи. Виникає ефект сонливості. Це є захисною реакцією організму.

    Захворювання підшлункової залози і печінки

    При цих захворюваннях спостерігається недолік ферментів, через який кава не може повністю відфільтровуватися і у великих кількостях потрапляє в мозок. Це і викликає різкий негативний ефект.

    Вірус Епштейна-Барр

    Цей вірус є у половини людей на землі, але в сплячому стані він не небезпечний. А при його активації, вірус викликає безліч захворювань, в тому числі пригнічення нервової системи, на яке не діють ніякі збудники, в тому числі і кава.

    Порушення функції надниркових залоз

    Наднирники синтезують вкрай важливий гормон — адреналін. А при регулярних передозуваннях кави наднирники перестають синтезувати адреналін, наднирники виснажуються. В результаті, при черговому прийомі кави наднирники не викидають адреналін, тому збудження не відбувається, але сонливість залишається.

    Що робити, якщо від кави виникає сонливість

    Не варто вживати кави більше 5 чашок на добу. По можливості її слід замінити на інші напої:

    лимонад, бажано домашній;
    зелений чай;
    чорний чай з лимоном.
    При постійній сонливості слід звернутися до лікаря, так як це може бути симптомом різних захворювань.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.