• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС підтримує навчання близько 1000 професіоналів для запобігання та реагування на насильство над дітьми онлайн

    Опубликовано: 2022-02-11 15:22:04

    Понад 600 поліцейських та кіберполіцейських, а також 300 освітян, психологів, соціальних педагогів у Донецькій, Дніпропетровській та Харківській  областях пройдуть навчання, що допоможе їм якісно проводити профілактичну роботу та реагувати на випадки насильства над дітьми в мережі. Для самих дітей та їхніх батьків буде розроблено сучасний онлайн-інструмент подання скарг.  Ця діяльність реалізується завдяки проєкту «Розширення можливостей правоохоронних органів у подоланні насильства щодо дітей в Інтернеті», що його впроваджує консорціум організацій громадянського суспільства з січня 2022 року за фінансової підтримки Європейського Союзу.

    «Європейський Союз послідовно підтримує реформи в правоохоронному секторі України. Запропонована діяльність значно зміцнить правоохоронні органи у готовності забезпечувати  цифрові права дітей та ефективно діяти у випадках жорстокого поводження з дітьми в Інтернеті. Проект також посилить роль громадянського суспільства та місцевої влади у дотриманні високих стандартів та політики для кращого управління безпекою дітей у кіберпросторі», – заявив Ксав’є Камю, керівник Відділу належного врядування та демократизації Представництва ЄС в Україні.

    Ще в 2019 році в Україні понад 90% дітей 14–17 років користувалися соціальними мережами кожного дня. У 2020 році дослідження засвідчили, що майже чверть дітей потрапили принаймні в одну ситуацію сексуального насильства або експлуатації, а щонайменше 21% з них зіткнулися з кібербулінгом.

    «Ювенальна превенція щодня працює над профілактикою насильства над дітьми, зокрема в онлайн-середовищі. Тому нам вкрай важливо, з одного боку, мати якісний інструментарій для профілактичної роботи з дітьми різного віку, а з іншого – регулярно навчати співробітників поліції, як ефективно підвищувати обізнаність дітей щодо насильства та як діяти злагоджено, якщо таке сталося», – говорить Василь Богдан, начальник Управління ювенальної превенції Національної поліції України.

    «Партнерські організації, які виконують проєкт, мають потужний бекграунд у підготовці кадрів та практиках подолання насильства, тож вони об’єднали  свої професійні зусилля заради убезпечення дітей у цифровому світі», – розповідає Олена Шипіленко, координаторка проєкту з Українського фонду «Благополуччя дітей.

    Зокрема в межах проєкту передбачено розробку та пілотування профілактичних програм для дітей 10-18 років; впровадження програм професійної підготовки та підвищення кваліфікації для працівників правоохоронних органів;  створення та просування онлайн-механізму подання скарг; розробку обласних стратегій цифрової безпеки дітей та навчання зацікавлених сторін на місцевому рівні.

    Після пілотування заходів у трьох областях проєкт поділиться досвідом з правоохоронними органами та місцевою владою по всій Україні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.