• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Частка проблемних кредитів у банках за рік впала з 41% до 30%

    Опубликовано: 2022-02-11 15:15:55

    Частка кредитів (NPL), що не працюють, в українських банках за підсумками 2021 року впала до 30%, повідомила пресслужба НБУ. Це найкращий результат від початку 2017 року, відколи обсяг NPL визначається за оновленою методологією.

    Загальний обсяг NPL зменшився на 85,2 млрд грн, і найбільше скоротили держбанки – на 56,2 млрд грн.

    Станом на 1 січня 2022 року цей показник становив 30,02%. Це на 11 відсоткових пунктів менше, ніж рік тому.

    НБУ називає це скорочення найсуттєвішим за останні роки і пояснює його списанням зарезервованих непрацюючих кредитів та активізацією кредитування.

    "Для ефективного врегулювання непрацюючих кредитів потрібна спільна робота державних інституцій з удосконалення профільного законодавства, запровадження інституту сек’юритизації проблемних активів, створення інфраструктури вторинного ринку NPL тощо. Реалізація цих ініціатив разом зі зростанням нового якісного кредитного портфеля уможливлять стале зменшення частки NPL до цільових показників", – заявив голова Нацбанку Кирило Шевченко.

    Якість кредитних портфелів 2021 року підвищилася в банках усіх груп, а в деяких із них (приватні банки з українським капіталом та іноземні банки, окрім російських) частка NPL вже скоротилася нижче цільового рівня 10%.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.