• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Країни Балтії активували механізм ОБСЄ через війська РФ у Білорусі: хочуть знати кількість

    Опубликовано: 2022-02-11 15:00:36

    9 лютого країни Балтії подали офіційний запит до ОБСЄ, членом якої є також Мінськ, щоб білоруський диктатор Олександр Лукашенко розкрив кількість військ та військової техніки, задіяних у спільних навчаннях РФ та Балорусі. Про це повідомляє Defense News із посиланням на представника посольства Естонії у Вашингтоні.

    Литва, Латвія та Естонія хочуть "детальних роз'яснень навчань", зокрема країни Балтії цікавить загальна кількість військ, танків, броньованих машин, артилерійських гармат, мінометів, ракетних установок та авіації, які РФ та Білорусь мають намір задіяти у навчаннях 10-20 лютого.

    Країни Балтії активували механізм зниження ризиків Віденського документа ОБСЄ. Документ дозволяє всім державам-членам подавати запити щодо інформації про навчання у випадках, коли вони відчувають загрозу через переміщення військ. У розділі документа про зниження ризиків та незвичайні військові дії сказано, що після подання офіційного запиту країна має 48 годин на відповідь. Також за 48 годин після отримання відповіді країни можуть попросити про зустріч із представниками Мінська.

    Про запуск механізму зниження ризиків ОБСЄ також повідомив у Twitter кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.